vrijdag 14 september 2012

Cheesecake

Tijdens het haken mag je jezelf best wel eens trakteren op koffie of thee met iets lekkers. 


Een heerlijke cheesecake (gebakken kwarktaart) is zo gemaakt.
Hier is het recept:

300 gram digestives

200 gram roomboter op kamertemperatuur

1 kg magere kwark

200 gram witte basterdsuiker

120 gram custardpoeder

3 zakjes vanillesuiker

1 zakje bakpoeder

Sap van 1 citroen

4 eierdooiers

1 ei

Springvorm van 26 cm doorsnede.
Leg een vel bakpapier op de bodem en vet de bodem en wand van de springvorm in.

Stamp de digestives tot kruimels en verspreid ze over de bodem van de springvorm.
Druk de kruimels plat tot een egale laag.

Klop de boter tot het romig is. 
Mix de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
Voeg het citroensap toe.

Voeg al mixend één voor één het ei en de eierdooiers toe.

Zeef het custardpoeder en bakpoeder en mix.
Voeg de kwark toe en mix tot een gladde massa.
Niet langer kloppen dan nodig is.

Zo ziet de lobbige massa eruit.
Om meteen van te snoepen....
maar hou je in....

Het gaat boven op de kruimels.

Strijk het glad met een spatel.

Ondertussen had je de (hetelucht)oven voorverwarmd op 170º Celcius.
De cheesecake gaat 40 minuten (misschien iets langer) de oven in
om te bakken.

Het minder leuke deel van taart bakken:
 de rommel in de keuken opruimen.

En dan tadaaaa!!!
Een heerlijke cheesecake.

Het midden van de taart is nog wat zacht en wiebelig, dat hoort zo.

Laat 'm afkoelen op een rooster.
Verwijder de bakvorm, schuif de taart op een platte ronde schaal en dek goed af met plasticfolie
en zet 'm een paar uur in de koelkast.
Ik vind de taart zelf het lekkerste als je 'm een dag van te voren maakt.

Photobucket