dinsdag 15 juli 2014

Mini Mandala Onderzetter Patroon

 Al eerder haakte ik de onderzetter Zomerfruit, in één kleur.
Dit is dezelfde onderzetter, met verschillende kleuren.


Ik heb gehaakt met haaknaald 3,5
en diverse kleuren Catania en Phil Coton 3
En niet te vergeten: Lurex Zilver.


Patroon:

Haak 4 lossen, sluit met halve vaste tot een ring.

1e toer: Haak 4 lossen (= 1e stokje + 1 losse), *haak 1 stokje en 1 losse in de ring*. Herhaal van * tot * tot je  8 stokjes en 8 openingen hebt. Sluit met een halve vaste op het 1e stokje.

2e toer: maak 1 halve vaste om de losse, haak 2 lossen,  haak 1 stokje in de zelfde lossenboog, maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haak), 1 stokje in dezelfde losse, maar wacht met de laatste doorhaling (= 3 lussen op de haak), 1 omslag rond de haak, haal de draad door alle 3 lussen (= 1e stokjesgroep), haak 3 lossen, *haak in de volgende lossenboog een stokje, maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haak), 1 stokje in dezelfde lossenboog, maar wacht met de laatste doorhaling (= 3 lussen op de haak), 1 stokje in dezelfde lossenboog, maar wacht met de laatste doorhaling (= 4 lussen op de haak), 1 omslag om de haaknaald, haal de draad door alle 4 lussen (= een groepje van 3 samen gehaakte stokjes), 3 lossen * . Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit met een halve vaste boven op de eerste stokjesgroep (8 stokjesgroepjes gehaakt). Hecht af.

3e toer: Hecht een nieuwe kleur aan in de 3lossenboog. haak 2 lossen, haak een stokje in dezelfde lossenboog (= 1e stokjesgroep), haak 2 lossen en [haak 1 stokje in dezelfde lossenboog, maar wacht met de laatste doorhaling, haak 1 stokje in dezelfde lossenboog, en wacht met de laatste doorhaling, 1 omslag om de haaknaald en haal de haak door de 3 lussen] (tussen [ en ]= een groepje van 2 samen gehaakte stokjes), haak 2 lossen, * haak in de volgende lossenboog: [ 2 samen gehaakte stokjes, 2 lossen, 2 samen gehaakte stokjes], 2 lossen *. Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit met een halve vaste boven op de 1e stokjesgroep. Hecht af.

4e toer: Hecht een nieuwe kleur aan in een lossenboog.  Haak 4 lossen (= 1e stokje + 1losse),  1 stokje  in dezelfde lossenboog, 1 losse, * 1 stokje in volgende lossenboog, 1 losse, 1 stokje in zelfde lossenboog, 1 losse*. Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit met een halve vaste op de 3e losse. Hecht af.

5e toer: Hecht een nieuwe kleur aan. Haak om elke losse en op elk stokje een vaste tot je rond bent en sluit met een halve vaste op de 1e vaste. Hecht af.

6e toer: Hecht een nieuwe kleur aan. Haak 1 vaste, in volgende steek een half stokje, in volgende steek een stokje, 3 lossen, *1 steek overslaan, 1 vaste in volgende steek, in volgende steek een half stokje, in volgende steek een stokje, 3 lossen * Herhaal tussen * en * tot je rond bent en eindig met een halve vaste op de 1e vaste. Hecht af.


Haak er zo een aantal, leef je uit met kleuren!



Haak voor het koordje 4 lossen
Haak in de 1e losse 11 stokjes, sluit met een halve vaste,
zodat je een rondje hebt.
Haak een x-aantal lossen, tot je het koordje lang genoeg vindt.
Haak dan in de 4e losse vanaf de naald 11 stokjes
en sluit dit ook met een halve vaste, zodat je een rondje hebt.
Hecht af.



Mooi cadeautje toch??!!!!


Photobucket