dinsdag 18 september 2012

Hoesje voor een hippe telefoon

Patroon :


Maak twee vierkantjes als volgt:

Haak 4 lossen, sluit met een halve vaste in de 1e losse tot een ring.

Haak 2 lossen (=1e stokje), haak nog 11 stokjes in de ring, sluit met een halve vaste op het 1e stokje (= 12 stokjes).

Haak 2 lossen (=1e stokje), haak in dezelfde steek nog een stokje, haak vervolgens in elk stokje 2 stokjes, sluit met een halve vaste op het 1e stokje (=24 stokjes)

Haak 2 lossen (=1e stokje), haak in de volgende steek 2 stokjes, * in de volgende steek 1 stokje, in de volgende steek 2 stokjes *. Herhaal van * tot * tot je rond bent en sluit met een halve vaste op het 1e stokje (= 36 stokjes)

Haak 2 lossen (=1e stokje), in de volgende steek 1 stokje, in de volgende steek: (1 stokje en een dubbel stokje, 2 lossen, 1 dubbel stokje en een stokje), je hebt net een hoek gemaakt. * Haak achtereenvolgens: stokje, stokje, half stokje, vaste, vaste, half stokje, stokje, stokje.  Nu maak je weer een hoek, dus in het volgende stokje haak je: (1 stokje, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 dubbelstokje, 1 stokje) *. Herhaal tussen * en 8 nog 2 x. Haak achtereenvolgens een stokje, een stokje, een half stokje, een vaste, een vaste, een half stokje. Sluit met een halve vaste op het 1e stokje.

1 losse, haak in dezelfde steek 1 vaste, haak verder op elke steek een vaste, waarbij je in de 2 hoeklossen 3 vasten haakt. Sluit met een halve vaste op de 1e vaste.

Haak eventueel nog één of meerdere rondjes vasten (in de hoeken 3 vasten in 1 vaste). Dat hangt af van de maat van je telefoon. Passen en meten is weten!

Hecht de draadjes af.

Leg 2 vierkantjes met de verkeerde kanten op elkaar en haak ze aan 3 zijden aan elkaar vast met vasten. Neem daarbij alleen de achterste lusjes op.

Je hebt nu al een klein hoesje, misschien wel handig om even te checken of je telefoon er makkelijk in schuift.

Haak verder langs de opening van het hoesje. Haak een vaste in elke steek, pak daarbij alleen het achterste lusje op. Als je rond bent sluit je met een halve vaste in het achterste lusje van de 1e vaste.
Omdat je alleen de achterste lusjes oppakt, geeft dat een extra streepeffect


Herhaal deze toer aan aantal keren tot je het hoesje groot genoeg vindt.

Het sierrandje:


 Sla 1 steek over en haak 5 stokjes in het volgende stokje, sla 1 steek over en haak een halve vaste in het volgende stokje. Haak zo tot je rond bent en sluit aan met een halve vaste bij het begin van het 1e boogje.

Hecht de draadjes af.

***

Ik heb gehaakt met haaknaald 3,5 mm
en  Schachenmayr Catania Color nr. 00196

Photobucket